Jan-Erik Hallberg Matvisionär och...


Prisbelönad författare med boken MATLAGNING - en handbok. 

Jan-Erik Hallberg är
Matvisionär
Matforskare
Mathistoriker
Matmästare
Kock
Köksmästare med mästarebrev
Medaljerad av SKF Svenska Kockars Förening med Cordon Bleu
Pedagog/Planerare/Funderare
Mat- och dokumentationsfotografering

Ja, det är mycket som kan stå på Jan-Eriks visitkort!

Listan på Jan-Eriks engagemang slutar inte där.
Startade SKF Värmland 1989.
Designar bruksföremål i stengods
och mycket mer.

Flitigt tillfrågad och delaktig i det mesta om mat.

Drivkraft: Utmaningen
Honnörsord: Trovärdighet


• Röster ur branschen....
eller ett axplock av vad andra säger om Jan-Erik!


”-Nu är Janne här, då kan jag vara lugn”.
Sven-Åke Larsson

”-Det Jan-Erik inte vet om mat är inget att prata om”.
Johnny Johansson


”-Det Jan-Erik inte vet om mat tar han reda på”.
Johnny Johansson


”-Jan-Eriks lägsta nivå är alltid tillräcklig hög”.
Sven-Åke Larsson


”-Boken Matlagning är bra, den använder jag på universitetet ”.
Gert Klötzke

Werner Vögeli
frågar Jan-Erik till råds om svenskt matspråk och svenska matord.

” -Jag litar på dig ”.
Leif Mannerström

” -Fråga Jan-Erik ”.
Johnny Johansson

” -Jan-Erik lägger aldrig ribban för lågt ”.
Sven-Åke Larsson

” -Du e djävligt slängd i truten men mej klarar du inte ”.
Leif Mannerström

” -Du har gjort så mycket för oss, så självklart hjälper vi dig ”.
Stefan Holmström

” -Streber, alltid så perfekt, allt ska va så djävla i ordning, han bara sover, grinig, tjatig... ”

• Påstår om sig själv
Kan göra allt jag vill.


Kockutmärkelse i guld



Guldmärket delas ut var 4:e år av kockföreningen från riksnivå.
Den enda medalj som delades ut 2009 gick till Jan-Erik Hallberg.
Texten är på latin:
Jlli Cuius Labor Laudabilis Meruit
vilket fritt översatt blir :
"Till han som gjort sig förtjänt"


Måltidsakademiens
Diplom 2005

se diplomet >>







Jan-Erik Hallberg är också hängiven Morfar!

Oaser:
Finnskogen med dess mystik.
Vara i skog och mark eller på vatten, filosofera och planera.

Favoritmat:
Kött, fisk och alla sorter med övervikt mot skaldjur och plattfisk.


Ur en mattina i min fatabur:

Lukta
- på äpplets färska arom
Titta
- hur fisken vrider och buktar sig i det heta smöret
Lyssna
- till musiken som hörs från den stekande potatisen
Känn
- hur köttet i värmen allt fastare blir
Smaka
- av, smaka skillnaden, ät och njut


 

 



Värmländska
FörfattarSällskapet


SVENSKA
KOCKARS
FÖRENING


NORDIC CHEFS
FEDERATION


WORLD
ASSOCIATION
CHEFS SOCIETIES






SVERIGES
BÄSTA BORD






Grålleklubben >>